19 مهر 1393 - 9:16
شناسه خبر: 750
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
/23 مهر؛ روز جهانی غذا/
علیرضا مروتپور: روز جهانی غذا فرصتی برای حضور در بازارهای جهانی
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات نان صنعتی ماشینی ایران با اشاره به نزدیک شدن به روز جهانی غذا گفت: روز جهانی غذا روزی است که در تمام دنیا راجع به این صنعت صحبت میشود و حساسیت این صنعت را میرساند. اما در روز جهانی غذا فقط نباید جشن این روز را برگزار کنیم، بلکه باید این روز پایهای باشد برای انجام کارهای اصولی و در دست گرفتن بازارهای جهانی.
علیرضا مروتپور در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران با اشاره به موقعیت اقلیمی خوب ایران در بخشهای کشاورزی و غذایی گفت: موضوع غذا در تمام دنیا با موضوعاتی که در زندگی روزمره و اقتصاد دنیا است متفاوت است. روزانه همه انسانها به غذا نیاز دارند و کشورها برای تولید مواد اولیه غذایی هم برای مصرف داخلی خود و هم برای صادرات و تامین نیاز کشورهای دیگر تلاش زیادی میکنند و به همین دلیل این صنعت استراتژیک نیازمند حمایت دولت است.
وی افزود: در کشور ما به دلیل موقعیت اقلیمی خوب و مناسبی که وجود دارد میتوانیم بازارهای خارجی را در دست بگیریم اما متاسفانه به دلیل عدم مدیریت کارآمد و صحیح در صنعت کشاورزی و غذایی، این توسعه هنوز صورت نگرفته است در حالی که کشور ما یکی از غنیترین منابع کشاورزی و غذایی را در بین کشورهای دنیا در اختیار دارد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات نان صنعتی ماشینی ایران افزود: اگر در چرخه کشاورزی ما در ابتدای کار از انتخاب بذر تا مراحل بعدی (آبیاری، سمپاشی، کود و ...) کار اصولی انجام شود و دولت نظارت کامل داشته باشد، جلوی کشاورزی غیرتخصصی گرفته میشود و ضایعات مواد غذایی به حداقل رسیده و محصولات سالمتر و باکیفیتتری به دست مردم میرسد.
مروتپور درباره مشکلات واحدهای نان صنعتی کشور نیز گفت: متاسفانه صدور بخشنامههای مختلف و بدون اساس و افراد غیرمتخصص خسارتهایی را به این صنعت وارد کرده است. حتی در طرح تولید نان سنتی به روش صنعتی نه تنها در صنعت نان کشور اتفاق مفیدی نیفتاد بلکه سرمایه کشور به هدر رفت. این کار باید تخصصی انجام شود و برای انجام این کار نیز باید از توان و مهارت افراد متخصص و قوی در بخش خصوصی استفاده شود.